Egg salad mellan mörkt toastbröd
Egg salad mellan mörkt toastbröd
7 ingredienser
20 m
Den här matiga mackan med ägg gör sig fint som lunch, eller ta med den på en härlig picknick!
Ingredienser
Egg salad
- 3 ägg, hårdkokta
- 3 msk majonnäs
- 50 g färskost
- 20 g gräslök, hackad
- salt
- peppar
Montering
- brödskiva
Gör så här
Egg salad
- Skala och hacka äggen.
- Blanda äggen med övriga ingredienser till en bredbar kräm.
Montering
- Bred generöst med kräm på en av toastbrödskivorna och lägg den andra ovapå.
- Plasta in smörgåsen och låt den ligga i kylen i ca 30 minuter.
- Kantskär därefter smörgåsen och dela den diagonalt i ett kryss.
- Lägg upp på tårtfat och dekorera med exempelvis örter och ätbara blommor.