Egyptiska nätter - mannagryns pudding med rossirap

Egyptiska nätter
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Egyptiska nätter - mannagryns pudding med rossirap

9 ingredienser

För länge sedan, under bar natthimmel långt ute i den Eyptiska öknen, njöt jag den är desserten. Nersjunken bland kuddar såg jag upp mot stjärnorna och undrade hur tusan jag skulle kunna få till just den här sötsaken på egen hand. Jag måste säga att jag lyckats bra. För den är förtrollande smarrig och väldigt enkelt, du måste prova, lova det! /Emma - Receptet finns med i_Kärleksmums_.

Läs mer om
Kärleksmums

Ingredienser

Pudding

  • 7 dl mjölk
  • 1 dl mannagryn

Sötaste sirapen

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk rosenvatten
  • 0,5 citron, saften
  • 2 droppar röd karamellfärg (om du vill ha en rosa sirap, det vill jag)

Till servering

  • 1-2 dl vispgrädde
  • 1 dl pistagenötter, grovt hackade

Gör så här

Pudding

  1. Börja med puddingen! Koka upp mjölken och skjutsa ner mannagrynen. Låt koka i ca 8 minuter.
  2. Häll ner smeten i den typen av form du önskar, kanske en enda stor, eller flera små, det är lika fint både och.
  3. Låt stelna i kylskåpet i en halvtimma ungefär.

Sirap

  1. Fixa sirapen så länge. Och den fixar du lätt. Låt allt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av – klart!

Vid servering

  1. Nu stjälper du upp puddingen på ett fat.
  2. Bre lite vispad grädde över. Strössla med nötterna och rippla sirap över det hela.