Kalvrygg med 2x anka

Kalvrygg med 2x anka
Foto: TV4

Kalvrygg med anka på två sätt, en len palsternackscremé samt brysselkål.

Jens Dolks dryckestips
Rochford Latitude Macedon Ranges Pinot Noir 2008, Australien, artnr. 95928, 115 kr.

12 mars 2010
6

Du behöver

  • Ankleverterrine alt. anklever

Ankconfit

  • 1 kg anklår
  • ankfett
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Ett par vitlöksklyftor
  • några kvistar timjan

Kalvrygg

  • 1 kg kalvrygg
  • plastfilm
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • olja och smör till stekning

Palsternackscremé

  • 300 g palsternacka i grova bitar
  • 2 dl gräddmjölk
  • Salt, efter smak
  • färska örter

Gör så här

  1. Ankconfit
    Häll på ankfett så det täcker.
  2. Lägg i några timjanskvistar och vitlöksklyftor.
  3. Baka på 100 grader i 6 timmar.
  4. Plocka sedan ner ankan.
  5. Smaka upp köttet med salt, peppar och färska örter.
  6. Kalvrygg
    Putsa kalven ren från fettkappa.
  7. Rulla och pressa den i plastfilm.
  8. Baka i ugnen på 70 grader tills den har nått innertemperaturen 50 grader.
  9. Ta bort plastfilmen.
  10. Salta och peppra och bryn den i stekpanna runt om.
  11. Låt vila 5 minuter.
  12. Palsternackscremé
    Koka palsternackan i den lättsaltade gräddmjölken till den är mjuk.
  13. Mixa sedan palsternackan med lite av kokvätskan i en blender (mixer).
  14. Passera genom chinoase.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept