Easy peasy peach cobbler
Easy peasy peach cobbler
11 ingredienser
60 m
En mjuk och saftig persikopaj med smak av muscovadosocker och kanel. Lika god varm som kall.
Ingredienser
- 175 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1 msk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 2 dl mjölk
- 2 dl ljust muscovadosocker
- 1 msk citron, saft
- 8 färska persikor (eller nektariner)
- malen kanel
Till servering
- grädde, vispad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en ugnsform, cirka 20 x 20 cm.
- Blanda samman mjöl, strösocker, bakpulver och en nypa salt. Slå på mjölk och blanda så lite som möjligt till en smet. Häll över allt i formen med smöret utan att blanda runt.
- Ta fram en kastrull och hetta upp muscovadosocker tillsammans med citronsaften och urkärnad, skivad persika. Vänd runt hela tiden tills persikan mjuknar och sockret smält. Häll det hela över smeten i formen utan att blanda runt. Pudra med kanel.
- Baka av i ugnen i cirka 40 minuter och servera varm eller kall. Vill man så kan man toppa med vispad grädde.