Dumplings på 10 minuter!

koket.se
Beijing Dumplings på 10 minuter!
Foto: TV4

Dumplings på 10 minuter!

3

6 ingredienser

10 min

Snabbmat när den är som bäst! Såhär enkelt gör du dumplings med ångad broccoli och dippsås - på bara 10 minuter. Perfekt till fredagsmys eller härlig söndagsmiddag med familjen.

läs mer
Beijing8 dumplings kyckling jordnöt

Tips från Beijing8!

Dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 förp Beijing8 dumplings
  • 500 g broccoli, i buketter
  • flingsalt

Servering

  • Beijing8 Plommon- och Ingefärasås
  • sesamfrön, rostade
  • salladslök, hackad

Gör så här

  1. Välj en kastrull där en ångningskorg eller durkslag kan ställas ovanpå. Fyll kastrullen till hälften med vatten, det ska inte nå upp till korgen. Koka upp vattnet och placera korgen på kastrullen,
  2. Lägg broccolin i korgen och lägg på locket. Ångkoka ca 5 minuter. Krydda med flingsalt.
  3. Stek dumplings i olja i en het panna med undersidan nedtill tills dumplingsen har fått fin gyllene färg. Tillsätt 2-3 msk vatten och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt koka i ca 5 minuter. Låt det sista vattnet koka bort utan lock.
  4. Strössla gärna salladslök och sesamfrön över dina dumplings. Servera dumplings med dippsås och broccoli.
TIPS!
läs mer
Beijing Smakrik soppa med nudlar, svamp och dumplings

Fler tips från Beijing8!

Här hittar du fler goda recept på dumplings och tillbehör!

Läs mer