Dumplings med smashad gurksallad och kimchimajo

koket.se
Beijing8 Dumplings med smashad gurkasallad och kimchimajo
Foto: TV4

Dumplings med smashad gurksallad och kimchimajo

12 ingredienser

25 min

Helgens bästa bjudrätt! Fluffiga dumplings med en het och smakrik gurksallad och krämig dippsås med kimchi. Snabb och enkel middag som ändå kommer imponera på gästerna.

Tips från Beijing8!
Beijing8 dumplings biff 2022

Tips från Beijing8!

Dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner

Dumplings

  • 4 förp Beijing8 dumplings

Kimchimayo

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl kimchi

Smashad gurksallad

  • 1 gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk japansk soja
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5-1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk vita sesamfrön, rostade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Hacka kimchin fint och blanda med majonnäsen. Låt stå i kyl fram till servering.
  2. Banka gurkan med handtaget på din kniv. Klyv gurkan på längden och skär sedan i ca 2 cm stora bitar. Banka chilin på samma sätt, och därefter finhacka den.
  3. Blanda gurkan med chilin och resten av ingredienserna i en skål.
  4. Stek dumplings i olja i en het panna med undersidan nedtill tills de har fått fin färg. Tillsätt 2-3 msk vatten och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt koka i ca 5 minuter. Låt det sista vattnet koka bort utan lock.
  5. Servera dumplings med kimchimajo och den krispiga gurksalladen.
TIPS!
Fler tips från Beijing8!
Beijing Dumpling cashew NY

Fler tips från Beijing8!

Fler inspirerande recept och goda tillbehör till dumplings hittar du här!

Läs mer