Dumplings med dipp

koket.se
Dumplings med dipp

Dumplings med dipp

9 ingredienser

20 m

Gillar du dumplings måste du testa det här enkla receptet! Den smakrika dippsåsen gjord på svart vinäger bli picken över i.

Ingredienser

portioner

Deg

  • 3 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 sticklökar
  • 200 g fläskfärs
  • 0,5 dl sås (från biffsalladen, se tidigare recept)

Dippsås

  • 0,5 dl svart vinäger
  • 1 msk färsk ingefära, strimlad
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Deg
    Värm vattnet till 70 grader och blanda ner mjölet. Låt degen vila.
  2. Kavla ute degen och stansa ut rundlar som är ca 8–10 cm stora.
  3. Fukta kanten lite och placera en klick fyllning mitt på. Vik ihop efter bästa förmåga.
  4. Lägg dumplingsen i en bambukorg som står på en kastrull med kokande vatten. Rippla över lite rapsolja.
  5. Ånga dumplingsen i 5 minuter. Låt sedan svalna något och doppa i dippsåsen.
  6. Fyllning
    Skiva sticklöken tunt. Blanda hacket med färsen och såsen.
  7. Dippsås
    Blanda alla ingredienser till såsen och servera till dumplingsen.