Dumplings med dipp


Dumplings med dipp
9 ingredienser
20 m
Gillar du dumplings måste du testa det här enkla receptet! Den smakrika dippsåsen gjord på svart vinäger bli picken över i.
Se Pia Dahlbom laga receptet

Ingredienser
Deg
- 3 dl vatten
- 7 dl vetemjöl
Fyllning
- 2 sticklökar
- 200 g fläskfärs
- 0,5 dl sås (från biffsalladen, se tidigare recept)
Dippsås
- 0,5 dl svart vinäger
- 1 msk färsk ingefära, strimlad
- 2 msk soja
- 2 msk honung
Gör så här
Deg
- Värm vattnet till 70 grader och blanda ner mjölet. Låt degen vila.
- Kavla ute degen och stansa ut rundlar som är ca 8–10 cm stora.
- Fukta kanten lite och placera en klick fyllning mitt på. Vik ihop efter bästa förmåga.
- Lägg dumplingsen i en bambukorg som står på en kastrull med kokande vatten. Rippla över lite rapsolja.
- Ånga dumplingsen i 5 minuter. Låt sedan svalna något och doppa i dippsåsen.
Fyllning
- Skiva sticklöken tunt. Blanda hacket med färsen och såsen.
Dippsås
- Blanda alla ingredienser till såsen och servera till dumplingsen.