Dumpling "potstickers" med gurksallad
Dumpling "potstickers" med gurksallad
23 ingredienser
50 min
Potstickers kallas dumplings som är både gyllene krispiga i botten och lent mjukt ångade ovanpå. Dessa fylls med fläsk och kål och serveras med dippsås och en krispig gurksallad till.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 1 förp gyozaplattor, tinade (finns i frysen på asiatisk livs)
Fyllning
- 4 dl vitkål, finhackad
- 1 purjolök, finhackad (liten)
- 350 g fläskfärs
- 3 msk japansk soja
- 1 msk färsk ingefära, finriven
- 2 klyftor vitlök, finrivna
- 2 tsk sesamolja
- olja, till stekning
Dippsås
- 0,5 dl japansk soja
- 0,5 dl risvinäger
- 1 msk strösocker
- 0,5 msk sesamolja
- 2 salladslökar, tunt skivade
- 1 msk sesamfrön, rostade
Gurksallad
- 1 gurka (stor)
- 2 msk japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk risvinäger
- 1 msk citronsaft, färskpressad
- 2 tsk strösocker
- 1 salladslök, tunt skivad
- 1 röd chilifrukt, tunt skivad
Gör så här
Fyllning till potstickers
- Börja med att steka vitkål och purjolök i olja tills det mjuknar. Låt svalna något.
- Rör samman smaksättningen till fyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja. Häll detta över färsen, tillsätt den stekta kålen och purjolöken. Blanda väl.
Dippsås
- Blanda ihop alla ingredienserna förutom sesamfrön och skivad salladslök till dippsåsen. Häll dippsåsen i små skålar eller över färdiga potstickers. Toppa dippsåsen med sesamfrön och salladslök vid servering.
Gurksallad
- Skala och kärna ur gurkan. Skär i munsstora bitar. Blanda ihop soja, sesamolja, vinäger, citronsaft och socker till en dressing. Dressingen ska hällas över gurkan vid servering. Ställ åt sidan.
Montering
- Fyll gyozaplattorna med ca en halv matsked fyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik sedan ihop gyozan till halvmåneformade små knyten.
- Stek gyozan i en traktörpanna i lite neutral matolja i 2 minuter på hög värme. Häll på ca 1 dl vatten i pannan och sätt på locket. Låt gyozan ånga i 3-5 minuter, lyft sedan av locket och låt steka till botten är frasig igen.
- Lägg upp dumplings på serveringsfat och servera rykande heta tillsammans med dippsåsen.
- Häll dressing över gurkan, strö på salladslök samt chili och ät till potstickersen.