Gratinerad kalkonfalukorv med blått potatismos

Gratinerad kalkonfalukorv med blått potatismos
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Gratinerad kalkonfalukorv med blått potatismos

9 ingredienser

1h

Receptet på Anna Skippers gratinerade kalkonfalukorv är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner

Kalkonfalukorv

  • 1 kalkonfalukorv
  • 3 tomater skivade i tunna skivor
  • senap
  • Ost, riven

Blått potatismos

  • 1 kg potatis Blå Kongo
  • 2 dl sojadryck (alt gammaldags ekologisk mjölk)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor

Gör så här

Kalkonfalukorv

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Snitta falukorven halvvägs ned.
  3. Kläm ned en tomatskiva.
  4. Tag lite senap på toppen och strö över lite riven ost.
  5. Gratinera i ugn i cirka 15 min tills korven fått fin färg.

Potatismos

  1. Skala och koka alla potatisarna i saltat vatten i ca 35 minuter eller tills dom blivit mjuka och fina.
  2. Mosa dom med en stöt.
  3. Tillsätt 20 st grovt hackade och urkärnade svarta oliver
  4. Vispa med elvisp och tillsätt mjölk och smör.