Drömsöta cupcakes i Leilas bok

Drömsöta cupcakes i Leilas bok

En bok fullmatad med supersöta cupcakes och whoopies i typisk Leila-stil? – Ja tack! Här kan du läsa mer om Leilas arbete med boken "Hello cupcake!" och sukta över ett smakprov.

Leila Lindholm förälskade sig i cupcakes när hon bodde i New York 1996, och hon började snart baka dem hemma och utveckla sina egna favoriter. I kokboken Hello cupcake! delar hon med sig av sina bästa skapelser. Förutom cupcakes finns det även tips på det Leila själv kallar ”the new kid on the block”, trendiga whoopies. Små kakor som man sätter ihop med en god fyllning emellan. Whoopies påminner lite om franska macarons, fast utan den känsliga marängsmeten och därför perfekt även för nybörjarbagaren, berättar Leila.

– Whoopies kan jag lova att man lyckas med på en gång! säger hon.

Whoopies eller whoopie pies är precis som cupcakes ett amerikanskt påhitt, och från början bakades de med marshmallowkräm i mitten. Leila har såklart satt sin egen prägel på orginal bakverket genom att testa olika kombinationer av smaker och fyllningar. När det gäller smakkompisar är hon själv svag för en mix av sött och syrligt i bakverken.

– Maräng och citron tycker jag är så gott ihop, men sen är ju även nutella en stor favorit som jag använder mig mycket av när jag bakar, säger hon.

I Hello cupcake! finns något för alla smaker, men sött är det. Och vackert! Många av bilderna är tagna i ett strandhus i Frankrike, där Leila spelade in Leila bakar i Frankrike under sommaren 2011.

– Helheten och miljön är superviktig för mig när jag gör kokböcker, och ljuset är ofta så mycket bättre utomlands, säger hon. Det är svårt att återskapa hemma.

De vackra bilderna på bakverken i Hello cupcake! är tagna av Wolfgang Kleinschmidt.

Läs mer om Leila Lindholm och se flerrecept

Mer inspiration på Leilas hemsida

Följ Leila på Facebook

Smakprov ur Hello cupcake!