La pizza alla Mamma Teresa

Foto: Lina Eriksson
La pizza alla Mamma Teresa
12 ingredienser
1h 30 min
Gör pizzadegen och ställ fram olika toppings. Låt sedan familjemedlemmar eller gäster göra sin egen pizza.
Gör pizzan utan tomatsås och du får pizza bianca!
Vintips: Montepulciano d´Abruzzo 2008. Artnr. 2337
Ingredienser
Pizzadeg
- 0,5 förp jäst
- 2,5 dl vatten
- 2 msk extra virgin olivolja
- 2 krm salt
- 6 dl vetemjöl
Topping
- 2 dl pastasås (t ex tomat/basilika)
- 250 g mozzarellaost, riven
- 200 g champinjoner, skivade
- 2 msk extra virgin olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 2 kvistar rosmarin
- 290 g svarta oliver
Gör så här
Pizzadeg
- Smula jästen i en bunke. Lös upp den i vattnet och tillsätt olivolja och salt.
- Blanda in vetemjöl till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
Topping
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Kavla ut degen till en lagom storlek för en ugnsplåt.
- Olja en plåt och lägg på pizzadegen.
- Bre på tomatsås.
- Strö över mozzarella och champinjoner.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
- Tag ut och ringla över olivolja.
- Strö över salt och rosmarin.
- Grädda ytterligare 5 minuter.
- Toppa med oliver vid servering.