Saftiga färsbiffar som får smak av dragon och serveras med en krämig svampsås och oslagbart krispig klyftpotatis. Perfekt middag att servera en söndag till hela familjen.
1 citron, skalet rivet och saften pressad (ekologisk)
3 msk olivolja
salt
Gör så här
Rostad potatis
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Koka potatisklyftorna några minuter i saltat vatten, låt ånga av ordentligt.
Vänd runt potatisklyftorna med rapsolja. Lägg ut dem på en ugnsplåt, hyvla över smör och rosta i ugnen ca 40 minuter.
Färsbiffar
Blanda vatten, mjölk, ägg och ströbröd i en bunke, låt svälla 15 minuter. Blanda färs, krossad is och salt i annan bunke,
Blanda ner ströbrödsblandningen i bunken med färsen tillsammans med, dragon, vitlök, citronskal och svartpeppar. Rör ihop till jämn smet. Forma små fina biffar smeten, två stycken per person.
Stek dem i smör och rapsolja precis före servering.
Champinjonsås
Fräs champinjoner ordentligt i olja tills all vätska är borta i en kastrull.
Lägg i lök, vitlök och smör när champinjonerna är torra. Låt bryna en stund i det goda smöret, häll i mjöl och vänd runt ordentligt. Häll i grädde och kalvfond. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Avsluta med att vända ner persilja.
Isbergssallad
Blanda citronskal, juice och olivolja. Vänd runt med isbergssalladen precis före servering, smaka av med salt.
Servera biffarna med rostad potatis, den goda såsen och isbergssalladen.