• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Dragerade nötter

Dragerade nötter
Foto: My Feldt
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Dragerade nötter

6 steg att laga

5 ingredienser

Så här gör du hemgjorda dragerade nötter. Rosta de nötter du gillar mest och vänd i ljus eller mörk choklad. Njut av ditt hemgjorda naturgodis eller ge bort som en fin present.

Ingredienser

  • valfria nötter
  • olja
  • salt
  • mörk choklad (eller ljus choklad)
  • kakao, florsocker eller vaniljsocker

Gör så här

  1. Rosta valfri nöt med en skvätt olja och lagom mängd salt. Ställ dem i frysen så de blir kalla.
  2. Smält ljus eller mörk choklad.
  3. Lägg nötterna i en rund bunke och snurra på nötterna samtidigt som du häller i en tunn stråle choklad på dem. Avstanna hällningen och snurra dem tills chokladen stelnat.
  4. Separera nötter som fastnat i varandra. Ställ in i kylen så de blir kalla i mellan och upprepa samma sak tills du har ett lagom tjockt lager runt sig.
  5. Vänd sedan i kakao eller florsocker blandad med lite vaniljsocker.
  6. Förvara i rumstemperatur.