Doroteakaka

226 röster
50 min

Saftig och mjuk kaka med en fyllning på filmjölk, ägg och vanilj samt ett knaprigt smulpajstäcke. Bjud med en kopp kaffe eller varför inte packa ner i picknickkorgen.

Visa mer
50 min

Du behöver

  • 210 g strösocker [2,33 dl]
  • 200 g smör
  • 400 g vetemjöl [6,6 dl]
  • 0,5 krm salt
  • 20 g vaniljsocker (1 msk + 1 tsk)
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 55 g ägg [1 st]

Fyllning

  • 500 g filmjölk [6 dl]
  • 220 g ägg [4 st]
  • 10 g vaniljsocker [2 tsk]

Till servering

  • florsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Förbered en ugnsform (ca 22 x 30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Nyp ihop socker, smör, vetemjöl, salt, vaniljsocker, bakpulver och ägg till en smulig deg.
  4. Ta bort hälften av smulorna och tryck ut resterande i formen tills det täcker botten.
  5. Vispa ihop ägg, vaniljsocker och filmjölk och häll över.
  6. Avsluta med att smula över resten av degen tills det täcker hela formen.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
  8. Låt kakan svalna och avsluta med att pudra över florsocker.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...