Saltgurka, honung och smetana

Saltgurka, honung och smetana
Foto: Emma Wallte
Dominika Peczynskii
Dominika Peczynskii

Saltgurka, honung och smetana

Av: Dominika Peczynski

Från: Malou efter tio

3 ingredienser

Detta är en helt otrolig smakkombination! Man tror att det är helt tokigt men faktum är att det är så gott att man knappt tror att det är sant. Jag har fått många skeptiska vänner att testa och alla har tvingats erkänna att det är supergott. Saltgurka, honung och smetana äts antingen som aptitretare eller som tilltugg till vodka. Det är kladdigt men oj vad det är värt det!

Ingredienser

portioner
  • saltgurka
  • honung
  • smetana

Gör så här

  1. Ta saltgurkan och skär den i fyra stavar på längden.
  2. Doppa sedan varje stav i mycket honung och mycket smetana. Och här kan man faktiskt inte fuska. På många ställen i kokboken skriver jag att det går lika bra med gräddfil eller crème fraîche. Men inte här! Smetana är ett absolut måste om du vill få till den riktiga ryska smaken och framför allt känslan.