Djävulskyckling med polenta

Djävulskyckling med polenta
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Djävulskyckling med polenta

7

16 ingredienser

1 h

En lite het italiensk kycklingrätt serverad med perfekt krämig polenta och olivolja smaksatt med salvia.

Ingredienser

portioner4

Kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 6 blad salvia
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 burk svarta oliver utan kärnor
  • 1 burk pesto, piccante (à 195 g)
  • salt
  • peppar

Polenta

  • 200 g polenta
  • 2 dl parmesanost, riven
  • ca 0,5 dl olivolja
  • salt

Salviaolja

  • 2 msk olivolja
  • 4 blad färsk salvia

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 195 grader.
  2. Häll olivolja i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen.
  3. Repa rosmarinen. Mixa ihop rosmarin, salvia, grovhackad vitlök, chiliflakes och en nypa salt med olivolja i en mixer.
  4. Pensla kycklingen med örtoljan. Häll över oliverna.
  5. Tillaga i ugnen ca 40 minuter.
  6. Ta ut och höj ugnsvärmen till 220 grader. Klicka på peston på kycklingen och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
  7. Polenta
    Koka polentan enligt anvisning på förpackningen. Tillaga under konstant vispning. Späd med vatten om polentan känns för tjock.
  8. Vispa i olivolja och hälften av den rivna parmesanen (spara resten till servering). Smaka av med salt.
  9. Salviaolja
    Värm oljan i en kastrull. Tillsätt salviabladen och låt de tillagas i ca 30 sekunder så att de släpper sin smak till oljan. Ta från värmen.
  10. Servera kycklingen med polentan. Ringla över oljan, lägg på ett salviablad och toppa med riven parmesan.