Dinkelsallad med misodressing och zucchini

Tove Nilsson recept

Dinkelsallad med misodressing och zucchini

10 ingredienser

20 m

Sallad med dinkel, zucchini, brynt lök och en krämig misomajonnäs. Gott tillbehör till grillat!

Ingredienser

portioner
  • 3 gula lökar
  • olja, till stekning
  • 1,5 msk vit misopasta
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl dinkel (eller matvete, kokt)
  • 2 zucchini
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva löken och bryn på medelvärme i olja tills den får färg. Häll på lite vatten och låt koka in i löken.
  2. Vispa ihop miso, majonnäs, soja och vinäger till en dressing. Blanda dressingen med den kokta dinkeln och löken.
  3. Skiva zucchini på mandolin. Vänd in zucchinin i dinkeln. Smaka av med salt och peppar.