Skär köttet i 2 x 2 cm stora tärningar. Skala och skär purjolök, lök och morot i mindre bitar. Knyt in svartpeppar, vitpeppar, lagerblad och timjan i en kryddpåse av gasväv.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i köttet. När vattnet kokar upp igen, häll av köttet i ett durkslag och spola hastigt av med kallt vatten. Diska ur kastrullen, lägg tillbaka köttet och fyll på med kallt vatten. När det börjar koka, skumma av och lägg i purjolök, lök, morot och kryddpåse. Koka köttet i ca 1 timme, kontrollera att det är mört. Ta upp köttet och kryddpåsen och koka ihop buljongen till 6–7 dl.
Sås: Koka upp ättika, socker, dillstjälkar och vatten och koka ihop till 1 dl. Sila. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner vetemjölet, spä med buljongen, lite i taget. Sätt tillbaka kastrullen på plattan, häll i ättiksblandningen. Tillsätt köttet och den finhackade dillen.