Kycklinggryta med dill

5 röster
60 m
4
Dillkött på kyckling
Foto: TV4

Som den klassiska dillköttsgrytan fast på kyckling! Såsen ska smaka lätt syrligt och en aning sött.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • 1-2 tärningar hönsbuljong
  • vatten
  • 1 morot, i bitar
  • 1 lagerblad
  • 1 liten gul lök
  • ca 10 svartpepparkorn

Sås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl silad kokbuljong
  • 1,5 msk ättiksprit, 12%
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 äggula
  • 1 tsk kallt smör

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i en gryta, slå på vatten så det täcker och koka upp. Skumma av och tillsätt övriga ingredienser till koket. Koka delarna klara under lock, ca 40 minuter. Ta upp delarna och sila buljongen.
  2. Smält smöret till såsen och rör ner mjölet. Tillsätt buljong, ättika, socker och dill i den färdiga såsen och red den med äggulan. Blanka av med smör och slå såsen över kycklingen.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept