Kycklinggryta med dill

8 röster
60 m
4
Dillkött på kyckling
Foto: TV4

Som den klassiska dillköttsgrytan fast på kyckling! Såsen ska smaka lätt syrligt och en aning sött.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • 1-2 hönsbuljongtärningar
  • vatten
  • 1 morot, i bitar
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök (liten)
  • ca 10 svartpepparkorn

Sås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl silad kokbuljong
  • 1,5 msk ättiksprit 12 %
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 äggula
  • 1 tsk smör, kallt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i en gryta, slå på vatten så det täcker och koka upp. Skumma av och tillsätt övriga ingredienser till koket. Koka delarna klara under lock, ca 40 minuter. Ta upp delarna och sila buljongen.
  2. Smält smöret till såsen och rör ner mjölet. Tillsätt buljong, ättika, socker och dill i den färdiga såsen och red den med äggulan. Blanka av med smör och slå såsen över kycklingen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...