Dillchips 0.0%

Dillchips 0.0%

11 ingredienser

1 h

Den festliga drinken Dillchips kan du även göra alkoholfri genom att följa det här receptet.

Ingredienser

portioner
  • 40 ml alkoholfri riesling
  • 20 ml sockerlag (dillsockerlag med 1:1 ratio)
  • 20 ml citronsaft, färskpressad och silad
  • potatisskum
  • flingsalt [1 nypa]
  • torkad dill [1 nypa]

Sockerlag

  • 100 g strösocker
  • 100 g vatten
  • 25 g torkad dill

Potatisskum

  • 500 g potatis Amandine
  • 1000 ml sockerlag (med 1:1 ratio)
  • 2 gelatinblad

Gör så här

  1. Häll riesling, dillsockerlag och citronsaft i en shaker.
  2. Fyll upp shakern med is och skaka tills den blivit iskall.
  3. Sila vätskan genom en strainer och sedan genom en finmaskig sil ner i glaset.
  4. Toppa drinken med rostat potatisskum.
  5. Strö flingsalt och torkad dill på skummet.
  6. Servera och njut!

Sockerlag

  1. Värm upp strösocker och vatten i en kastrull tills sockret smält. Låt svalna.
  2. När vätskan kommit ner i rumstemperatur så blanda ner den torkade dillen.
  3. Låt stå i 24 timmar.
  4. När 24 timmar har gått så sila bort dillen från vätskan genom en finmaskig sil och du har en sockerlag med smak av dill.

Potatisskum

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär potatisen i halvor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Sätt in plåten i ugnen och låt potatisen torrosta i ca 45-60 minuter tills de blivit gyllenbruna.
  4. Häll upp sockerlagen i en kantin.
  5. För över potatisen från plåten ner i sockerlagen i kantinen.
  6. Låt potatisen ligga och vila i sockerlagen i 24 timmar.
  7. Sila bort potatisen efter 24 timmar.
  8. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  9. Värm upp potatis-sockerlagen och lägg ner gelatinbladen. Vispa ihop tills bladen smält.
  10. Låt svalna och häll sedan ner i en sifon.
  11. Trycksätt sifonen med 2-3 patroner och sedan är den redo att användas.