Dessert med cheesecakekräm, svartvinbärskompott och grahamssmulor

8 - 10
Spela video Dessert med färskostkräm, svartvinbärskompott och grahamssmulor
Foto: TV4

Roy Fares goda portionsdesserter görs med färskostkräm, enkel svartvinbärskompott och härligt krispiga kaksmulor.

22 april 2017
8 - 10

Du behöver

Svartvinbärskompott

  • 200 g frysta svartvinbär
  • 50 g vatten
  • 0,5 citron, saften
  • 120 g syltsocker (1,5 dl)

Smulor

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 75 g farinsocker (1 dl)
  • 90 g grahamsmjöl (1,5 dl)
  • 1 nypa salt

Färskostkräm

  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 200 g färskost
  • 500 g grädde (5 dl)

Gör så här

  1. Svartvinbärskompott
    Koka upp alla ingredienser och låt puttra i ca 5 min. Rör då och då så det inte bränns i botten. Häll över i en ren skål, täck med plastfolie och låt svalna helt.
  2. Grahamssmulor
    Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Blanda alla ingredienser till ett smul. Strö ut det i en form eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ca 8 min.
  3. Färskostkräm
    Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker till lättvispad konsistens.
  4. Rör runt i färskosten så det inte finns några klumpar. Blanda sen i lite av gräddblandningen i taget i färskosten.
  5. Montering
    Ta fram valfria glas. Strö lite smul i varje glas. Fyll en spritspåse med färskostkrämen och spritsa sedan en klick i varje glas. Rör runt i svartvinbärssylten för att få en bra konsistens och fyll sedan den också i spritspåse och spritsa i glasen, se till att det kommer på kanterna så sylten syns. Varva på detta sätt några gånger. Servera gärna direkt, men de kan även stå ett par timmar i kylen. Tänk på att smulet då blir lite mjukare.
Kommentera receptet

Fler goda recept