Dessert med cheesecakekräm, svartvinbärskompott och grahamssmulor

Dessert med färskostkräm, svartvinbärskompott och grahamssmulor
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Dessert med cheesecakekräm, svartvinbärskompott och grahamssmulor

61

12 ingredienser

Roy Fares goda portionsdesserter görs med färskostkräm, enkel svartvinbärskompott och härligt krispiga kaksmulor.

Ingredienser

portioner8 - 10

Svartvinbärskompott

  • 200 g frysta svarta vinbär
  • 50 g vatten
  • 0,5 citron, saften
  • 120 g syltsocker [1,5 dl]

Smulor

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 75 g farinsocker [1 dl]
  • 90 g grahamsmjöl [1,5 dl]
  • 0,5 krm salt

Färskostkräm

  • 60 g florsocker [1 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 200 g färskost
  • 500 g grädde [5 dl]

Gör så här

  1. Svartvinbärskompott
    Koka upp alla ingredienser och låt puttra i ca 5 min. Rör då och då så det inte bränns i botten. Häll över i en ren skål, täck med plastfolie och låt svalna helt.
  2. Grahamssmulor
    Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Blanda alla ingredienser till ett smul. Strö ut det i en form eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ca 8 min.
  3. Färskostkräm
    Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker till lättvispad konsistens.
  4. Rör runt i färskosten så det inte finns några klumpar. Blanda sen i lite av gräddblandningen i taget i färskosten.
  5. Montering
    Ta fram valfria glas. Strö lite smul i varje glas. Fyll en spritspåse med färskostkrämen och spritsa sedan en klick i varje glas. Rör runt i svartvinbärssylten för att få en bra konsistens och fyll sedan den också i spritspåse och spritsa i glasen, se till att det kommer på kanterna så sylten syns. Varva på detta sätt några gånger. Servera gärna direkt, men de kan även stå ett par timmar i kylen. Tänk på att smulet då blir lite mjukare.