Chokladfondant med mango och jordgubbar

Chokladfondant med mango och jordgubbar
Foto: Anders Timrén/ Daniel Ohlsson
4

Du behöver

  • 100 g mörk choklad (64–70% kakaohalt)
  • smör till formarna
  • Kakaopulver till formarna
  • 100 g Smör, rumstempererat
  • 0,5 strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk kakaopulver

Till servering

  • mango
  • Jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj 4 portionsformar och pudra dem invändigt med kakaopulver.
  3. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad.
  4. Rör ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sedan den smälta chokladen.
  5. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke, rör ner dem i chokladsmeten.
  6. Sikta i mjölet och tillsätt salt, rör ihop till en slät smet. Fördela smeten i formarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills den är torr på ytan men helt rinnig inuti.
  8. Servera genast, med skivad mango och jordgubbar. Pudra gärna över lite kakao.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept

Fler från Dennis Johansson

Visa alla recept från Dennis Johansson

Fler från Sveriges mästerkock 2012

Visa alla recept från Sveriges mästerkock 2012