Chokladfondant med mango och jordgubbar

4 röster
4
Chokladfondant med mango och jordgubbar
Foto: Anders Timrén/ Daniel Ohlsson

En underbar chokladfondant med syrlig mango och färska jordgubbar till. Recept från kokboken Sveriges mästerkock.

Läs mer om kokboken

Sveriges mästerkock


Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g mörk choklad (64–70% kakaohalt)
  • smör till formarna
  • Kakaopulver till formarna
  • 100 g Smör, rumstempererat
  • 0,5 strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk kakaopulver

Till servering

  • mango
  • Jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj 4 portionsformar och pudra dem invändigt med kakaopulver.
  3. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad.
  4. Rör ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sedan den smälta chokladen.
  5. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke, rör ner dem i chokladsmeten.
  6. Sikta i mjölet och tillsätt salt, rör ihop till en slät smet. Fördela smeten i formarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills den är torr på ytan men helt rinnig inuti.
  8. Servera genast, med skivad mango och jordgubbar. Pudra gärna över lite kakao.
17 februari 2012
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept