Dêguê med hallon och mynta

Dêguê med hallon och mynta_2
Foto: Tv4

Dêguê med hallon och mynta

Av: Alice - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40 m

Dêguê är en krämig efterrätt gjord på hirsmjöl, kondenserad mjölk och yoghurt. Smaksatt med vanilj och garnerad med hallon och mynta får den här versionen perfekt kombination av sött och syrligt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Dêguê

  • 0,5 l vatten
  • 1 kg hirsmjöl
  • russin
  • 1 l yoghurt
  • 1 burk kondenserad mjölk, (á 375 gram)
  • 2,5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • muskot
  • strösocker
  • hallon
  • mynta

Gör så här

Dêguê

  1. Koka en halv liter vatten i en kastrull. Sätt en sil ovanför kastrullen där du lägger hirsmjölet som får svälla i ångan 7-10 minuter.
  2. När hirsmjölet blivit mjukt lägger du i russinen och blandar. Ånga till russinen blir mjuka. Lägg sedan på ett fat och låt kallna.
  3. Blanda yoghurten och kondenserad mjölk, grädde, vaniljsocker, en nypa muskot och socker. Blanda sedan ihop det med hirsmjölsblandningen.
  4. Garnera med några hallon och ett par myntablad.