Dazy but not Hazy

koket.se
Tepache ananasdrink

Dazy but not Hazy

Av: Johan Evers

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

En drink gjord på den jästa ananasdrycken Tepache.

Se Johan Evers laga receptet

logo

Ingredienser

Tepache:

  • 1 ananas
  • 2 l vatten
  • 1,5 dl rörsocker
  • 2 kanelstänger
  • 5 hela nejlikor
  • 1 krm salt

Dazy but not Hazy:

  • 60 ml öl, alkoholfri, ofiltrerad
  • 40 ml Tepache
  • 15 ml sodavatten

Gör så här

Tepache

  1. Skär upp ananasen och använd allt utom blasten. Lägg ananasbitar + skalet ner i vatten, socker och kryddor. Använd en kanna eller större glasburk. Låt stå och jäsa i 3-4 dagar gärna i ett mörkt rum ellr under en duk, sätt en gummisnodd över duken så den är ordentligt täckt.
  2. Sila av och smaka av.

Dazy but not Hazy

  1. Blanda den jästa Tepachen med övriga ingredienser, häll upp i glas med is och dekorera med ett blad ananas.