Dazy but not Hazy


Dazy but not Hazy
8 ingredienser
En drink gjord på den jästa ananasdrycken Tepache.
Se Johan Evers laga receptet

Ingredienser
Tepache:
- 1 ananas
- 2 l vatten
- 1,5 dl rörsocker
- 2 kanelstänger
- 5 hela nejlikor
- 1 krm salt
Dazy but not Hazy:
- 60 ml öl, alkoholfri, ofiltrerad
- 40 ml Tepache
- 15 ml sodavatten
Gör så här
Tepache
- Skär upp ananasen och använd allt utom blasten. Lägg ananasbitar + skalet ner i vatten, socker och kryddor. Använd en kanna eller större glasburk. Låt stå och jäsa i 3-4 dagar gärna i ett mörkt rum ellr under en duk, sätt en gummisnodd över duken så den är ordentligt täckt.
- Sila av och smaka av.
Dazy but not Hazy
- Blanda den jästa Tepachen med övriga ingredienser, häll upp i glas med is och dekorera med ett blad ananas.