Tepache ananasdrink

Tepache ananasdrink ny

Tepache ananasdrink

Av: Johan Evers

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Tepache är en dryck på ananas, vatten med socker. Drycken ska jäsa några dagar innan den är klar.

Se Johan Evers laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 1 ananas
  • 2 l vatten
  • 1,5 dl rörsocker
  • 2 kanelstänger
  • 5 hela nejlikor
  • 1 krm salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär upp ananasen och använd allt utom blasten.
  2. Lägg ner i vatten, socker och kryddor. Låt stå och jäsa i 3-4 dagar gärna i ett mörkt rum eller under en duk, sätt en gummisnodd över duken så den är ordentligt täckt.
  3. Sila av och smaka av. Servera din Tepache med is och dekorera med ett ananasblad på toppen.