Gumbo - mustig kycklinggryta
Gumbo - mustig kycklinggryta
15 ingredienser
Det här är en riktigt mustig gryta med korv och kyckling.
LOUISE HOFFSTEN
Detta VILL jag gärna äta:
-Mat lagad med kärlek,lust och färg.En musikalisk maträtt. Drömmer om ett liveband som lirar medan jag hackar lök.
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
-Mycket grönt, vitlök och citron, Cajun ca 15:-, Kycklningben ca 10:-, Musslor ca 20:-, Chorizo ca 10:-, Svarta bönor ca 9:-, Majs ca 7:-, Bacon ca 10:-, Physalis/sharonfrukt ca 15:-,Tomater ca 5:-, Mörk choklad, 90% ca 15:-, Sötpotatis ca 5:-, Citron ca 5:-, Vitlök
TOTALT: 126:-
Ingredienser
- 1 sötpotatis, i tärningar
- 2 kycklingklubbor
- 1 chorizo i bitar
- 1 msk citron, pressad
- 4 skivor bacon
- 2 majskolv i bitar
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk hel kummin
- 1 msk olja
- 1 krm cayennepeppar
- 1 dl vitt vin
- 4 msk yoghurt
- 1 tsk tomatpuré
- 1 tsk hönsbuljong
- 1 förp svarta bönor
Gör så här
- Koka saltat vatten tillsätt sötpotatis och tomatpuré.
- Krydda kycklingklubborna med kummin, cayennepeppar, oregano, salt och peppar, sätt in i ugn på 210 grader i ca 15 minuter.
- Stek bacon, lägg på ett papper och låt rinna av. Stek chorizon i samma panna.
- Häll ner majskolv, svarta bönor, chorizo i grytan och tillsätt vitt vin och hönsbuljong.
- Låt sjuda i 4 min.
- Servera tillsammans med kycklingen , bacon och en klick yoghurt.