Stekt gös med ört och grugére gratinerad potatis

Stekt gös med ört och grugére gratinerad potatis
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Stekt gös med ört och grugére gratinerad potatis

4

9 ingredienser

Fisk ska man äta en gång i veckan. Stek Gös och ha gratinerad potatis till!

TINA THÖRNERS MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Där ska det finnas grönsaker, fisk-skaldjur, potatis, vitt vin, grädde, annorlunda kryddor

− Aborre ca 30:-
− Krabbkött burk 170g ca 15:-
− Timjan ca 10:-
− Potatis ca 5:-
− Emmenthaler ca 20:-
− Oliver dela på burk ca 15:-
− Squash ca 10:-
− Tomat ca 5:-
− Päron ca 5:-
− Vitt bröd ca 5:-
− Snaps, tomtebloss, praliner
TOTALT: 120:-

Ingredienser

portioner4
  • 4 gösfiléer
  • 8 potatisar, skivade
  • 10 gröna oliver, skivade
  • 0,5 dl gruyèreost, riven
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 2 msk färsk dragon, hackad
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 5 dl fiskbuljong
  • rapsolja smör

Gör så här

  1. Koka potatis med fiskbuljong.
  2. Blanda potatisen med dragon, timjan och gräslök.
  3. Lägg i en ugnsform o strö över osten, gratinera i 100 grader.
  4. Stek fisken i het panna med smör och olja. Lägg upp och garnera med skivade oliver.