Ångad spätta med kokta rotfrukter

Ångad spätta med kokta rotfrukter
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Ångad spätta med kokta rotfrukter

0

14 ingredienser

Fisk är nyttigt. Varför inte äta ångad spätta och härliga rotfrukter till middag. Extra nyttigt!

MARTIN TIMELLS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Bruna bönor och fläsk . Vaggeryds isterband dillstuvad potatis färska rödbetor korvstroganoff
− Oxfile lite fryst carpaccio ca 20:-
− Fisk, Rödspetta ca 30:-
− Rotfrukter palsternacka, morot, söt potatis, ingefära, rosmarin ca 30:-
− Birger jarl 28% ca 20:-
− Äpple, svenskt ca 5:-
− Vaniljkesella ca 15:-
TOTAL: 120:-

Ingredienser

portioner4
  • 600 g rödspättafilé
  • 4 sötpotatisar
  • 2 palsternackor, skivad
  • 3 morötter, skivade
  • 1 msk oregano
  • 1 msk koriander
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet, rivet
  • 1 citronjucie från citron
  • 1 tsk anis
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Gör små rullar av spättafilén krydda med salt och peppar.
  2. Ånga i 4 min.
  3. Koka rotfrukterna i vatten och tillsätt anis, salt, oregano, koreander, vinäger, färnkol och peppar.
  4. Häll av vatten när rotfukterna är alldente.
  5. Blanda cremefraish med citronjuice och rivet citronskal.
  6. Lägg upp rotfrukter och fisken på tallrik.
  7. Singla cremefraishsåsen ovanpå.
  8. Servera!