Tablouléh

Tablouléh
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Tablouléh

8 ingredienser

En het cous cous röra med chili, apelsin och kanel.

HENRY BRONETTS MATKASSE

Favoritingrediens:
FÄRSK(young ginger) ingefära
− Romansallad ca 15:-
− Cous cous ca 5:-
− Kycklingfilé ca 40:-
− Chilli ca 3:-
− "young ginger" ca 10:-
− Coriander ca 10:-
− broccoli ca 10:-
− vaniljglass / chokladglass Ben&Jerrys ca 45:-
− hallon, frysta bär ca 15:-
TOTALT: 153:-

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten, kokande
  • 2 broccoli
  • 2 chilifrukter
  • 4 kvistar färsk basilika, hackad
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 kvistar färsk koriander
  • 1 apelsin, skalad och tärnad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka cous cous.
  2. Blanda cous cous med chilli, apelsinbitar, salt, peppar, olja och kanel.
  3. Servera tillsammans med ångad broccoli.