Sparris med chevrècreme

24 röster
4
Sparris med chevrècreme
Foto: Julia Bejerot-Winkler

En lätt och god förrätt med grön sparris och krämig chevrè.

PERNILLA WAHLGRENS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Fräsch mat inte gräddbaserat. Grönsaker vad som helst. Broccoli!!
Vår lök ruccola basilika.

När du jobbar hur ser ditt ”matintag” ut då?
Sushi! Thai! Ibland Efter förställning middag.
− Lax ca 20:-
− Kalamata oliver ca 15:-
− Bulgur ca 5:-
− Chevré ca 20:-
− Pinjenötter dela på påse ca 10:-
− Mango ca 10:-
− Vårlök ca 5:-
− Sparris ca 10:-
− Hallon/ krav ca 15:-
− Biscotti ca 10:-
− Coccos ca 10:-
− Oreocockie glass ca 20:-
TOTAL: 150:-

4
4 portioner

Du behöver

  • 1 knippe sparris
  • 100 g chèvreost
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk crème fraîche
  • olja
  • 2 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Koka sparris i saltat vatten.
  2. Mixa chevré med mjölk.
  3. Chremefraich och olja till en len sås.
  4. Servera tillsammans med den kokta sparrisen och strö över pinjenötter.
20 april 2011