Endivesallad med rökt makrill
Endivesallad med rökt makrill
7 ingredienser
Servera en sallad med endive och makrill till förrätt, lätt och gott!
ANN WESTINS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Svårt, det finns mycket jag gillar Gös i paket, fläskkorv och rotmos
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
I min drömkasse så finns det nog fisk (gillar ju makrill, gös) Kan jag återkomma till dig om kassen?
− Fläskkorv ca 15:-
− Kålrot ca 10:-
− Morot ca 5:-
− Valnötter ca 10:-
− Rotselleri ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Rökt makrill 1st ca 20:-
− Röd endive ca 15:-
− Saltgurka ca 5:-
− Senapsfrön ca 5:-
TOTALT: 100:-
Ingredienser
- 1 plockad och skinnfri makrill
- 1 endive, strimlad
- 2 saltgurkor, i tunna skivor
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk malda senapsfrön
- 1 msk rödvinsvinäger
Gör så här
- Gör en marinad på äppelcidervinäger, rapsolja och salt/peppar.
- Skär upp endiven i fina strimlor och marinera i marinaden i 1 min.
- Dela makrillen i fina små bitar.
- Gör en vinigrette på rapsolja, rödvinsvinäger och salt/peppar.
- Som du ringlar över och serverar.