Le fondant au chocolat

Le fondant au chocolat är en krämig chokladmuffins med vaniljgrädde.

Receptet ger ca 10 stycken.

Här hittar du

Danyels Veau Provencale


7 januari 2011

Du behöver

Chokladfondant

  • 130 g mörk choklad
  • 130 g smör, smält
  • 100 g socker
  • 2 st ägg, hela
  • 1 st äggula
  • 15 g kakaopulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 70 g vetemjöl
  • 4 g bakpulver

Vaniljgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 st vaniljstång
  • 0,5 tsk florsocker

Till servering

  • florsocker att pudra över

Gör så här

  1. Chokladfondant
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält choklad i ett vattenbad.
  3. Tillsätt smöret och rör ihop med chokladen.
  4. Vispa hastigt ihop ägg, äggula och socker innan det hälls i chokladen.
  5. Rör tills det blir en jämn och slät smet.
  6. Blanda ihop kanel, mjöl och bakpulver.
  7. Sikta i det i smeten och rör försiktigt ihop den.
  8. Smöra portionsformar och fyll 3/4.
  9. Grädda i ca 5-6 minuter.
  10. Vaniljgrädde
    Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  11. Vispa grädden med vaniljfrön och florsocker.
  12. Vid servering
    Pudra på florsocker innan servering.
  13. Servera med vaniljgrädden.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept