Le fondant au chocolat

1 röst

Le fondant au chocolat är en krämig chokladmuffins med vaniljgrädde.

Receptet ger ca 10 stycken.

Här hittar du

Danyels Veau Provencale


Visa mer

Du behöver

Chokladfondant

  • 130 g mörk choklad
  • 130 g smör, smält
  • 100 g socker
  • 2 ägg, hela
  • 1 äggula
  • 15 g kakaopulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 70 g vetemjöl
  • 4 g bakpulver

Vaniljgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 tsk florsocker

Till servering

  • florsocker att pudra över

Gör så här

  1. Chokladfondant
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält choklad i ett vattenbad.
  3. Tillsätt smöret och rör ihop med chokladen.
  4. Vispa hastigt ihop ägg, äggula och socker innan det hälls i chokladen.
  5. Rör tills det blir en jämn och slät smet.
  6. Blanda ihop kanel, mjöl och bakpulver.
  7. Sikta i det i smeten och rör försiktigt ihop den.
  8. Smöra portionsformar och fyll 3/4.
  9. Grädda i ca 5-6 minuter.
  10. Vaniljgrädde
    Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  11. Vispa grädden med vaniljfrön och florsocker.
  12. Vid servering
    Pudra på florsocker innan servering.
  13. Servera med vaniljgrädden.
7 januari 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept