Le fondant au chocolat

Danyel Couet KK 2023

Le fondant au chocolat

13 ingredienser

Le fondant au chocolat är en krämig chokladmuffins med vaniljgrädde.

Receptet ger ca 10 stycken.

Här hittar du

Danyels Veau Provencale

Ingredienser

Chokladfondant

  • 130 g mörk choklad
  • 130 g smör, smält
  • 100 g strösocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 15 g kakao
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 70 g vetemjöl
  • 4 g bakpulver

Vaniljgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 tsk florsocker

Till servering

  • florsocker, att pudra över

Gör så här

Chokladfondant

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält choklad i ett vattenbad.
  3. Tillsätt smöret och rör ihop med chokladen.
  4. Vispa hastigt ihop ägg, äggula och socker innan det hälls i chokladen.
  5. Rör tills det blir en jämn och slät smet.
  6. Blanda ihop kanel, mjöl och bakpulver.
  7. Sikta i det i smeten och rör försiktigt ihop den.
  8. Smöra portionsformar och fyll 3/4.
  9. Grädda i ca 5-6 minuter.

Vaniljgrädde

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Vispa grädden med vaniljfrön och florsocker.

Vid servering

  1. Pudra på florsocker innan servering.
  2. Servera med vaniljgrädden.