Chokladmousse med rostade mandlar

Chokladmousse med rostade mandlar
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Chokladmousse med rostade mandlar

9 ingredienser

En härlig mousse av mörk choklad med rostade mandlar.

CAMILLA LÄCKBERG MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta :
Risotto! Getost! Rödbetor! Nötter! Pesto! Pasta! Kyckling! Avocado! Tryffel!

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
se favoritingredienserna ovan; t ex; arborioris, parmesanost, pinjenötter, getost, avocado, rödbetor, kyckling

När du jobbar hur ser ditt ”matintag” ut då?
Jag äter sällan bara för att slänga i mig något, utan tar gärna tio minuter extra och lagar till något jag tycker är gott. Eftersom jag äter Gi, blir det mycket grekisk sallad, bulgursallad, spansk bondomellet, avocado odyl. Men de två sista veckorna av manusarbetet är det så mycket ångest att de vräker jag i mig socker tyvärr - då lever jag på kakor, godis, glass, pizza, hamburgare osv.
− Kyckling lår, 3st ca 30:-
− Dill ca 10:-
− Västerbottenost ca 20:-
− Mandel, påse ca 12:-
− Ägg, 3stca 10:-
− Avokado ca 5:-
− Haricotes vertes ca 10:-
− Svamp, ostronskivling ca 15:-
− Choklad ca 18:-
TOTAL: 120:-

Ingredienser

portioner
  • 3 dl mörk choklad, riven
  • 1 dl grädde, till sås
  • 4 dl grädde
  • 1 dl kakao
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk honung, flytande
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 tsk grovt salt

Gör så här

  1. Strö ut mandlar på en plåt med honung och grovsalt.
  2. Grädda i ugn i åtta minuter.
  3. Vispa en chokladmousse på ½ dl grädde, kakao och florsocker.
  4. Smält choklad och tillsätt grädde, vitt vin och florsocker till en chokladsås.
  5. Servera!