Flamberade fikon med vaniljyogurt

Flamberade fikon med vaniljyogurt
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Flamberade fikon med vaniljyogurt

0

4 ingredienser

Fikon är en sötsyrlig frukt från det västasiatiska fikonträdet och är päronformad. Väldigt god att flambera och servera med vaniljyoghurt.

LOTTA ENGBERGS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Hemmagrillade kamben på Weberrgrillen

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Koriander, permesan, avokado, ruccola, olja och vitlökspeppar
− Hemifrån: Tratt kantarell, inlagd gurka
− Skinkstek
ca 20:-
− Sesamfrö
ca 10:-
− Koriander
ca 10:-
− Jalapeno
ca 15:-
− Soltorkade tomater dela med på
ca 10:-
− Västerbottten
ca 20:-
− Ruccola
ca 10:-
− Fikon färska
ca 12:-
− Rosé peppar
− Tortilla grön
ca 15:-
TOTAL: 122:-

Ingredienser

portioner4
  • 6 färska fikon
  • 3 msk cointreau
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl rörsocker

Gör så här

  1. Värm socker i panna, lägg i fikon och häll på cointreau.
  2. Tänd på rätten.
  3. Häll vaniljyoghurt i en liten skål, strö på råsocker, bränn av med en brännare.
  4. Servera.