Flamberade fikon med vaniljyogurt
Flamberade fikon med vaniljyogurt
4 ingredienser
Fikon är en sötsyrlig frukt från det västasiatiska fikonträdet och är päronformad. Väldigt god att flambera och servera med vaniljyoghurt.
LOTTA ENGBERGS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Hemmagrillade kamben på Weberrgrillen
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Koriander, permesan, avokado, ruccola, olja och vitlökspeppar
− Hemifrån: Tratt kantarell, inlagd gurka
− Skinkstek
ca 20:-
− Sesamfrö
ca 10:-
− Koriander
ca 10:-
− Jalapeno
ca 15:-
− Soltorkade tomater dela med på
ca 10:-
− Västerbottten
ca 20:-
− Ruccola
ca 10:-
− Fikon färska
ca 12:-
− Rosé peppar
− Tortilla grön
ca 15:-
TOTAL: 122:-
Ingredienser
- 6 färska fikon
- 3 msk cointreau
- 4 dl vaniljyoghurt
- 1 dl rörsocker
Gör så här
- Värm socker i panna, lägg i fikon och häll på cointreau.
- Tänd på rätten.
- Häll vaniljyoghurt i en liten skål, strö på råsocker, bränn av med en brännare.
- Servera.