Flamberad karameliserad banan

Flamberad karameliserad banan
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Flamberad karameliserad banan

20

5 ingredienser

En fin och smaskig efterrätt med banan. Det smälter i munnen!

OLA SKINNARMOS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Camambert (getost) kött mm

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Grönsaker, kött, mm mm
(Tar med Cognac hemifrån)
− Vilt, 250g ca 30:-
− Chevré ca 20:-
− Lingon ca 15:-
− Färsk tagiatelle ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Rökt skinka ca 10:-
− Lollo rosso ca 10:-
− Apelsin ca 5:-
− Banan ca 5:-
− Valnötter ca 10:-
TOTAL: 120:-

Ingredienser

portioner4
  • 2 bananer [2-4 st]
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl cognac
  • 2 msk valnötter, hackade

Gör så här

  1. Skiva bananerna på längden i två delar.
  2. Smält smör och socker i panna.
  3. Lägg i bananerna och vänd dom ett par gånger.
  4. Tillsätt cognac och tänd på.
  5. Plocka upp bananerna ur pannan.
  6. Häll spadet över bananerna.
  7. Servera med lite hackade valnötter.