Flamberad karameliserad banan
Flamberad karameliserad banan
5 ingredienser
En fin och smaskig efterrätt med banan. Det smälter i munnen!
OLA SKINNARMOS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Camambert (getost) kött mm
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Grönsaker, kött, mm mm
(Tar med Cognac hemifrån)
− Vilt, 250g ca 30:-
− Chevré ca 20:-
− Lingon ca 15:-
− Färsk tagiatelle ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Rökt skinka ca 10:-
− Lollo rosso ca 10:-
− Apelsin ca 5:-
− Banan ca 5:-
− Valnötter ca 10:-
TOTAL: 120:-
Ingredienser
- 2 bananer [2-4 st]
- 1 dl strösocker
- 50 g smör
- 0,5 dl cognac
- 2 msk valnötter, hackade
Gör så här
- Skiva bananerna på längden i två delar.
- Smält smör och socker i panna.
- Lägg i bananerna och vänd dom ett par gånger.
- Tillsätt cognac och tänd på.
- Plocka upp bananerna ur pannan.
- Häll spadet över bananerna.
- Servera med lite hackade valnötter.