Dantes vegetariska lasagne

POPULÄRT
koket.se
Dantes vegetariska lasagne
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Dantes vegetariska lasagne

18 ingredienser

Dantes bästa recept på vegetarisk lasagne som utöver klassiska ingredienser som bechamelsås och lasagneplattor består av en sås gjord på tomat, aubergine, zucchini och salvia. Perfekt att laga till många, frysa in eller lägga i matlådan.

Se Dante Zia laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g lasagneplattor
  • 2 aubergines
  • 1 zucchini
  • 3 tomater
  • 2 torkade piri piri, smulad
  • 1 kruka färsk salvia, hackad
  • 2 burkar hela konserverade tomater
  • 1 msk strösocker
  • ca 60 g färsk spenat
  • 50 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • muskot, riven
  • 2 mozzarellaostar
  • 100 g parmesanost
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Skär aubergine, zucchini och färska tomater i cm-stora tärningar.
  3. Fräs aubergine och zucchini i olja i en stor kastrull. Tillsätt tärnade tomater, pressad vitlök, piri piri och salvia. Klipp de hela tomaterna på burk med sax eller mosa dem med händerna. Häll ner i kastrullen och låt koka ca 20 minuter. Smaka av med socker och salt. Vänd ner spenaten.
  4. Smält smöret i en kastrull, pudra på mjölet och vispa runt. Tillsätt mjölken i omgångar under omrörning. Koka på medelvärme ca 10 minuter. Avsluta med att smaka upp med riven muskot, salt och peppar
  5. Varva bechamelsås, lasagneplattor och tomatsås i en ugnssäker form, börja och avsluta med bechamelsås. Toppa med ett lager mozzarella bruten i bitar och riven parmesan.
  6. Tillaga i ugnen 40-50 minuter tills lasagnen fått fin yta och lasagneplattorna är mjuka.