Daimrulltårta
Daimrulltårta
7 ingredienser
20 m
Den här rulltårtan är något utöver det vanliga! Extra allt blir extra gott och gör den här rulltårtan perfekt att njuta av till fikat.
Se Linnea Orvegård laga receptet

Ingredienser
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 0,75 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 2-3 dl vispgrädde
- 1,5 daimchoklad (dubbeldaim)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
- Grädda i ca 5–7 minuter.
- Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som botten gräddats på, rulla in i en kökshandduk och låt kallna.
Fyllning
- Vispa grädden.
- Hacka daimen och blanda ner den i grädden.
- Bred ut grädden på bottnen när den är helt kall. Rulla sedan ihop rulltårtan och skär i bitar.