Curryrostade betor med yoghurt

koket.se
Curryrostade betor med yoghurt
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Curryrostade betor med yoghurt

10 ingredienser

40 m

Curryrostade betor med yoghurt och syltade citronskal är riktigt krämigt och gott.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g gulbeta
  • 4 gula lökar
  • 2 tsk curry
  • 1 citron
  • 1,5 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 förp fetaost
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala betor och lök, skär i klyftor. Bland med curry och olja på en plåt och baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skala av skalet på citronen med en potatisskalare och strimla det tunt. Blanda med honung, citronsaft och 1 tsk flingsalt.
  4. Lägg ut yoghurten på ett fat. Smula över fetaosten.
  5. Toppa med de rostade grönsakerna och ringla över syltade citronskal.