Currylamm i pitabröd

12 röster
40 m
4

Pitabröd fyllda med lammfärs med indiska kryddor, mynta och kokosmjölk.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tum ingefära
  • 1 msk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl kokta kikärtor
  • 200 ml kokosmjölk
  • salt
  • matolja

Sås

  • 1 gurka
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 lime
  • 1 tsk socker

Servering

  • 2 hjärtsallad
  • pitabröd, varma
  • mynta

Gör så här

  1. Stek lammfärsen i en gryta eller stor stekpanna tills den får färg. Låt sedan vila i en skål.
  2. Finhacka lök, ingefära och vitlök och stek i samma panna. Tillsätt kryddorna, den stekta färsen och slå på kokosmjölken. Låt sjuda cirka 30 minuter.
  3. Gör såsen genom att blanda yoghurt, hackad gurka, limejuice och mynta. Smaka av med socker och salt.
  4. Skölj kikärtorna och tillsätt till pannan och smaka av med salt.
  5. Servera i varmt pitabröd med riven färsk mynta och sallad.
27 oktober 2015

Fler goda recept