• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cupcake med mascarpone och hallonsylt - Roy Fares recept

Cupcake med mascarpone och hallonsylt
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Cupcake med mascarpone och hallonsylt - Roy Fares recept

8 steg att laga

16 ingredienser

Roy Fares cupcakes är inte bara en fröjd för ögat, under den krämiga mascarponetoppingen döljer sig också en gömma av hallonsylt.

Ingredienser

Smet

  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 6 g bakpulver [1 tsk]
  • 2 g bikarbonat [0,5 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 150 g strösocker [1,75 dl]
  • 110 g ägg [2 st]
  • 100 g olja [1 dl]
  • 120 g filmjölk [1,2 dl]

Mascarponetopping

  • 1 ask mascarpone [250 g]
  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 250 g vispgrädde [2,5 dl]

Fyllning och garnering

  • hallonsylt, med högt bärinnehåll
  • 1 ask färska hallon [125 g]
  • citronmelissblad

Gör så här

  1. Cupcakes
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 stycken cupcakesformar i en cupcakeplåt.
  3. Sikta, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.
  4. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp, blanda därefter i oljan.
  5. Blanda i hälften av dom torra ingredienserna tillsammans med hälften av filmjölken och blanda runt. Häll i resten och blanda till en slät och fin smet.
  6. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Topping
    Vispa grädde, vaniljsocker och florsocker med elvisp. Tillsätt mascarponen och vispa till en fluffig konsistens.
  8. Gör ett litet hål i mitten av varje cupcake med en kniv. Fyll varje hål med lite hallonsylt. Fyll en spritspåse med mascarponetopping. Spritsa topping på varje cupcake. Garnera med hallon och citronmeliss.