Cupcake med mascarpone och hallonsylt - Roy Fares recept

koket.se
Cupcake med mascarpone och hallonsylt
Foto: Tv4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Cupcake med mascarpone och hallonsylt - Roy Fares recept

16 ingredienser

Roy Fares cupcakes är inte bara en fröjd för ögat, under den krämiga mascarponetoppingen döljer sig också en gömma av hallonsylt.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

Smet

  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 6 g bakpulver [1 tsk]
  • 2 g bikarbonat [0,5 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 150 g strösocker [1,75 dl]
  • 110 g ägg [2 st]
  • 100 g olja [1 dl]
  • 120 g filmjölk [1,2 dl]

Mascarponetopping

  • 1 ask mascarpone [250 g]
  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 250 g vispgrädde [2,5 dl]

Fyllning och garnering

  • hallonsylt, med högt bärinnehåll
  • 1 ask färska hallon [125 g]
  • citronmelissblad

Gör så här

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 stycken cupcakesformar i en cupcakeplåt.
  2. Sikta, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp, blanda därefter i oljan.
  4. Blanda i hälften av dom torra ingredienserna tillsammans med hälften av filmjölken och blanda runt. Häll i resten och blanda till en slät och fin smet.
  5. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Topping

  1. Vispa grädde, vaniljsocker och florsocker med elvisp. Tillsätt mascarponen och vispa till en fluffig konsistens.
  2. Gör ett litet hål i mitten av varje cupcake med en kniv. Fyll varje hål med lite hallonsylt. Fyll en spritspåse med mascarponetopping. Spritsa topping på varje cupcake. Garnera med hallon och citronmeliss.