Cruidité med grön sås

Cruidité med grön sås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cruidité med grön sås

14 ingredienser

Rårivna grönsaker med örtsås kan du servera som förrätt eller tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser

portioner
  • morot, rivna
  • rädisa, riven (eller rättika)
  • majrova, rivna
  • rotselleri, riven
  • äpple, rivet
  • kryddgrönt

Sås:

  • majonnäs
  • crème fraîche
  • dijonsenap
  • dill, hackad
  • persilja, hackad
  • dragon, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Riv alla rotfrukter och äpplet fint. Lägg på ett fat med kryddgrönt.
  2. Blanda 1/3 majonnäs med 2/3 crème fraîche, ljus dijonsenap, salt och svartpeppar. Vänd ner hackad dill, persilja och dragon. Servera såsen i en skål vid sidan om.