Cruidité med grön sås

Cruidité med grön sås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cruidité med grön sås

14 ingredienser

Rårivna grönsaker med örtsås kan du servera som förrätt eller tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • morot, rivna
  • rädisa, riven (eller rättika)
  • majrova, rivna
  • rotselleri, riven
  • äpple, rivet
  • kryddgrönt

Sås:

  • majonnäs
  • crème fraîche
  • dijonsenap
  • dill, hackad
  • persilja, hackad
  • dragon, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Riv alla rotfrukter och äpplet fint. Lägg på ett fat med kryddgrönt.
  2. Blanda 1/3 majonnäs med 2/3 crème fraîche, ljus dijonsenap, salt och svartpeppar. Vänd ner hackad dill, persilja och dragon. Servera såsen i en skål vid sidan om.