Crostini di tono

koket.se
Crostini di tono
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Crostini di tono

8 ingredienser

25 m

Små goda aptitretare med tonfisk, salladslök och brynt smör på baguette.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 200 g tonfisk i olja
  • 100 g smör
  • 1 knippe salladslök
  • 0,5 citron
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn smöret i en kastrull så att det får en gyllenbrun färg.
  3. Hacka lök och persilja. Riv lite av citronskalet och pressa saften ur en halv citron.
  4. Blanda alla ingredienser, utom baguetten, i en skål och tillsätt det smälta smöret och citronsaften sist. Salta och peppra efter smak.
  5. Skär små centimetertunna skivor av baguetten.
  6. Rosta baguettebitarna mitt i ugnen i 5-10 min eller tills de fått fin gyllenbrun färg.
  7. Lägg ut brödbitarna på ett fat och sätt en rejäl klick tonfiskröra på varje. Avnjut till en god fördrink eller som ett tillbehör på buffén.