Crispy pork på bröd med chilimajonnäs, picklad lök och sesamgurka blir en smaklig rätt att servera i vår.
Ingredienser
Chilimajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk sriracha
1 krm chilipulver
Fläsksida (gör dagen innan)
1 fläsksida (färsk med svål)
0,5 dl fisksås
0,5 dl limefrukt
0,5 dl rörsocker
1 king solo vitlök
1 piri piri
1 cm färsk ingefära
1 citrongräs
0,5 dl vatten
olja
Picklad rödlök
1 rödlök
1 dl sockerlag
Sesamgurka
8 cm gurka
1 piri piri
0,5 king solo vitlök
0,5 msk sesamfrön
1 msk sesamolja
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
1 msk soja
Servering
2 skivor levainbröd
färsk koriander
Gör så här
Chilimajonnäs
Blanda alla ingredienser till majonnäsen.
Fläsksida
Skär av svålen från fläsket. Lägg fläsket på en plåt helt naturellt det vill säga helt utan kryddor, inte ens salt. Tillaga i ugnen i 6 timmar på 70 grader.
Koka svålen kort i vatten i 2 timmar. Ta upp, torka av och skär i strimlor. Torka strimlorna i ugnen på 70 grader över natten.
Mixa fisksås, lime, råsocker, vitlök, piri piri, citrongräs, ingefära och vatten.
Fritera den torkade svålen i 180 gradig olja tills den puffat upp.
Vid servering så skiva fläsket och värm i dressingen. Lått ligga i några minuter.
Picklad rödlök
Skiva löken tunt och lägg i123-lag. Låt stå minst 1 timme.
Sesamgurka
Skala och skiva gurkan. Hacka piri pirin och riv vitlöken. Blanda med gurkan och resten av ingredienserna. Låt stå minst 1 timme.
Servering
Stek brödet.
Bred chilimajonnäs på bröden, lägg skivor av fläsket ovanpå och toppa med picklad lök och gurka. Garnera med krispig svål och koriander.