Crispy chicken burger med kimchimajjo och koriander
Crispy chicken burger med kimchimajjo och koriander
20 ingredienser
1 h + 8 h till marinering
Magiskt god burgare med friterad kyckling, en het och lite syrlig kimchimajonnäs, saltgurka och färsk koriander.
Ingredienser
Marinerad kyckling
- 900 g kycklinglårfilé
- 4 dl filmjölk
- 1 limefrukt, finrivet skal + saft
- 0,5 msk sriracha
- 2 krm malen koriander
- 1 krm salt
Panering
- 2 dl vetemjöl
- 2 krm malen koriander
- 2 krm chilipulver
- 1 tsk vitlökspulver
Kimchimajonnäs
- 1 dl kimchi, avrunnen, spara spadet
- 2 äggulor
- 3 dl rapsolja
- olja, till fritering
Till servering
- 4 hamburgerbröd (briochevariant)
- 2 saltgurkor (hela)
- 1 röd chilifrukt
- 2 krukor färsk koriander
- potatischips, saltade
- smör, till stekning av bröden
Gör så här
- Blanda filmjölk, finrivet limeskal och pressad saft, sriracha och koriander i en bunke. Lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt, låt stå i kylen 8 timmar.
- Mixa kimchi i en matberedare. Lägg i äggulorna och mixa. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning så att det blir en majonnäs. Om majonnäsen blir för tjock späd med spadet från kimchin. Smaka av med salt.
- Blanda vetemjöl, chilipulver, vitlökspulver, koriander och salt i en djup tallrik.
- Värm oljan i en kastrull till friteringen, den ska vara 150 grader. Ha ett lock till hands för att kväva en ev eld från oljan.
- Vänd den marinerade kycklingen i mjölblandningen. Fritera kycklingen i omgångar i oljan, ca 4-5 minuter. Snurra mellan varven, kycklingen ska få fin färg och bli tillagad rakt igenom. Ta upp och låt rinna av på dubbelt hushållspapper.
- Skiva saltgurkan på längden. Skär chilin i tunna skivor. Stek hamburgerbröden i lite smör, de är klara när de är ordentligt krispiga.
- Bygg burgaren i ordningen bröd, kimchimajjo, saltgurka, kyckling, chili, färsk koriander och kimchimajjo. Servera kycklingburgarna med potatischips.