Crêpes med svampstuvning

NYHET
Crêpes med svampstuvning
Foto: Tv4

Crêpes med svampstuvning

21 ingredienser

30 min

Crêpes med svampstuvning och lingonglaze blir en festlig och god förrätt att starta kvällen med.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lingonglaze

  • 2 dl lingon
  • 0,5 dl rörsocker
  • ca 1 msk vitvinsvinäger

Crêpes

  • 1 msk smör, smält
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl vetemjöl
  • smör (till stekning)

Svampstuvning

  • 250 g champinjoner (färska)
  • smör (till stekning)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 salladslökar
  • 1-2 msk majsstärkelse
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk

Gratinering

  • Västerbottensost (att riva över, mängd efter smak)

Servering

  • 1 rödlök, finhackad (liten)
  • spenat
  • rucolasallad

Gör så här

Lingonglaze

  1. Rör ihop lingon och socker i en kastrull. Koka ihop på medelvärme tills det tjocknat.
  2. Tillsätt vitvinsvinäger.
  3. Mixa med stavmixer till en slät sås.

Crêpes

  1. Smält smör och låt det svalna.
  2. Vispa samman ägg, mjölk och grädde.
  3. Tillsätt mjölet samt det smälta smöret och vispa till en slät smet.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Stek tunna pannkakor i smör.

Svampstuvning

  1. Skala champinjonerna och skär dem i mindre bitar.
  2. Stek svampbitarna i smör och krydda med salt och peppar.
  3. Strimla salladslöken och blanda ner den bland svampen.
  4. Pudra över majsstärkelse samt häll på grädde och mjölk. Låt det sedan sjuda till en tjock stuvning. Rör om då och då.
  5. Ta av pannan från värmen och låt svalna.

Gratinering

  1. Fyll varje pannkaka med ungefär 2 msk svampstuvning. Rulla ihop och lägg i en form.
  2. Riv Västerbottensost över crêpesen och gratinera i airfryer på 160 grader i ca 12-15 minuter.

Servering

  1. Finhacka rödlök.
  2. Fördela spenat, rucolasallad och rödlök på fyra tallrikar.
  3. Lägg crêpesen på salladen och ringla lingonglaze över.