Crêpes med söt valnötsblandning

Crêpes med söt valnötsblandning
Foto: TV4

Crêpes med söt valnötsblandning

Av: Dina - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 m

Crêpes på irakiskt vis! Fyllda med hackade valnötter, rosvatten och kardemumma. Serveras med grädde och chokladsås.

Dryck: Arabiskt kaffe

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladsås

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk

Crêpes-smet

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ca 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 msk olja
  • olja, till stekning

Fyllning

  • 2 dl valnötter, hackade
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemumma
  • 1 tsk rosenvatten

Servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

Chokladsås

  1. Blanda socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt mjölk och rör om så att allt blandas. Låt koka upp under omrörning. Koka såsen på svag värme ca 5 minuter eller tills den är blank och slät.

Crêpes

  1. Blanda ihop ingredienserna till en smet. Stek den ena sidan så den får en gyllene färg, den andra sidan steks lätt.

Fyllning

  1. Hacka valnötterna till lagom små bitar och blanda ihop med socker, kardemumma och rosenvatten. Fyll i mitten av pannkakan med 2 msk av valnötsblandningen och rulla ihop pannkakan till en lång rulle. Stek rullen i varm olja under ganska hög värme. Låt dem vila innan servering.
  2. Servera tillsammans med lättvispad grädde och chokladsåsen.