Crêpes med getost, valnötter och honung

Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Crêpes med getost, valnötter och honung

11

3 steg att laga

16 ingredienser

Matiga crêpes som fylls med getost, rostade valnötter, timjanpicklad lök och honung. Hur gott som helst!

Ingredienser

Crêpes

  • 4 ägg
  • 6 dl standardmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 1 krm salt

Timjanpicklad lök

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 3 gul lök

Servering

  • getost
  • valnötter, rostade
  • spenat
  • honung

Gör så här

  1. Crêpes
    Vispa ihop ägg, mjöl, socker, salt och smält smör till en jämn smet. Rör i mjölken. Låt svälla i 30 minuter innan crepsen gräddas i stekpanna.
  2. Timjanpicklad lök
    Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad och timjan. Skala och skiva löken tunt. Vänd i löken i den varma lagen och låt svalna. Lyft ur löken och låt den rinna av innan den används.
  3. Servering
    Servera de nygräddade crêpsen med getost, rostade valnötter, spenat, honung och den timjanpicklade löken.