Crème caramel med sesam och päron
Crème caramel med sesam och päron
11 ingredienser
1 h 30 m
Crème caramel med sesam och päron är en dessert som snabbt blir en riktig favorit!
Ingredienser
Caramel
- 4 msk strösocker
- 2-3 msk vatten
- 1 tsk sesamolja
Crème caramel
- 3 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 1 vaniljstång
- 5 ägg
- 2 äggulor
- 0,8 dl strösocker
Servering
- päron, kokta
- sesamfrön, krossade
Gör så här
Caramel
- Karamellisera socker och tillsätt sedan vatten och lite sesamolja. Koka till önskad konsisten. Tips! Ha en skål i frysen och droppa lite av karamellen där i så ser du hur konsistensen kommer vara som färdig. Är den för rinnig så koka mer, är den för trög så tillsätt mer vatten.
- Fyll sedan koppar som tål ugnen med karamellen och kyl ner.
Crème caramel
- Sätt ugnen på ca 170 grader.
- Värm grädde samt mjölk med vanilj.
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt den varma vätskan och låt stå och dra i ca 20 minuter.
- Sila och häll upp i kopparna med karamellen.
- Ställ kopparna i ett bleck med vatten och baka i ugnen i ca 30 minuter, eller tills dem satt sig.
- Kyl ner.
Servera
- Servera med kokta päron (valfritt) och krossade sesamfrön.