En lite annorlunda dessert med asiatiska influenser. Frida kombinerar som vanligt flera olika kök och smaker för att skapa en smakupplevelse som är unik. Här i form av en soja Crème Brûlée.
Ingredienser
4 - 6
Crème Brûlée
0,75 dl mjölk
1 dl strösocker
3 dl grädde
4 äggulor
0,5 dl soja
1 dl rörsocker (till att bränna av med)
Umeshumarinerade sommarbär
2 dl blandade bär
10 shisoblad, fint skivade (eller myntablad)
1 dl umeshu
Gör så här
Crème Brûlée
Värm upp mjölken och häll i sockret, så att sockret smälter.
Blanda ihop resten av ingredienserna och häll i formar, ca 1 dl i varje.
Ställ formarna på en plåt och grädda i ugnen på 95 grader varmluft i ca 45 minuter till en innertemperatur på 94 grader.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet. Strö över socker och bränn av precis innan servering.
Umeshumarinerade bär
Dela eventuellt bären om de är stora. Blanda ihop allt och låt stå och dra i ca 30 minuter.