Crème Brûlée smaksatt med soja

Crème Brûlée smaksatt med soja
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Crème Brûlée smaksatt med soja

3

8 ingredienser

1.5

En lite annorlunda dessert med asiatiska influenser. Frida kombinerar som vanligt flera olika kök och smaker för att skapa en smakupplevelse som är unik. Här i form av en soja Crème Brûlée.

Ingredienser

portioner4 - 6

Crème Brûlée

  • 300 g grädde
  • 250 g mjölk
  • 250 g äggula
  • 150 g strösocker
  • 50 g soja
  • 100 g rörsocker, till att bränna av med

Umeshumarinerade sommarbär

  • 2 dl blandade bär
  • 10 shisoblad, fint skivade (eller myntablad)
  • 1 dl umeshu

Gör så här

  1. Crème Brûlée
    Blanda ihop smeten, lägg i formar ca 1 dl i varje.
  2. Ställ formarna på en plåt och grädda i ugnen på 96 grader i ca 45-55 min på varmluft till en innertemperatur på 94 grader.
  3. Låt svalna och bränn av med rörsocker. toppa med umeshumarinerade bär.
  4. Umeshumarinerade bär
    Dela ev vissa av bären om dem är stora. Blanda ihop allt och låt stå och dra i ca 30 min.