Crème Brûlée smaksatt med soja
Crème Brûlée smaksatt med soja
8 ingredienser
1.5
En lite annorlunda dessert med asiatiska influenser. Frida kombinerar som vanligt flera olika kök och smaker för att skapa en smakupplevelse som är unik. Här i form av en soja Crème Brûlée.
Ingredienser
Crème Brûlée
- 0,75 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 3 dl grädde
- 4 äggulor
- 0,5 dl soja
- 1 dl rörsocker (till att bränna av med)
Umeshumarinerade sommarbär
- 2 dl blandade bär
- 10 shisoblad, fint skivade (eller myntablad)
- 1 dl umeshu
Gör så här
Crème Brûlée
- Värm upp mjölken och häll i sockret, så att sockret smälter.
- Blanda ihop resten av ingredienserna och häll i formar, ca 1 dl i varje.
- Ställ formarna på en plåt och grädda i ugnen på 95 grader varmluft i ca 45 minuter till en innertemperatur på 94 grader.
- Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet. Strö över socker och bränn av precis innan servering.
Umeshumarinerade bär
- Dela eventuellt bären om de är stora. Blanda ihop allt och låt stå och dra i ca 30 minuter.