Crème Brûlée smaksatt med soja

Crème Brûlée smaksatt med soja
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Crème Brûlée smaksatt med soja

8 ingredienser

1.5

En lite annorlunda dessert med asiatiska influenser. Frida kombinerar som vanligt flera olika kök och smaker för att skapa en smakupplevelse som är unik. Här i form av en soja Crème Brûlée.

Ingredienser

portioner4 - 6

Crème Brûlée

  • 0,75 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl soja
  • 1 dl rörsocker (till att bränna av med)

Umeshumarinerade sommarbär

  • 2 dl blandade bär
  • 10 shisoblad, fint skivade (eller myntablad)
  • 1 dl umeshu

Gör så här

Crème Brûlée

  1. Värm upp mjölken och häll i sockret, så att sockret smälter.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll i formar, ca 1 dl i varje.
  3. Ställ formarna på en plåt och grädda i ugnen på 95 grader varmluft i ca 45 minuter till en innertemperatur på 94 grader.
  4. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet. Strö över socker och bränn av precis innan servering.

Umeshumarinerade bär

  1. Dela eventuellt bären om de är stora. Blanda ihop allt och låt stå och dra i ca 30 minuter.